De_tas_van_Evelien_Bouma_de_goede_gastvrouw_Tabichoice_header

De beste goede gastvrouw ben jezelf!

De tas van Evelien Bouma

Ze omschrijft zichzelf als: hoofd vol krullen, oog voor detail, neus voor nieuws, mond vol op het podium en oren naar merken. En na ons gesprek kan ik wel zeggen dat ze meer dan dat is! In haar omschrijving vergeet ze namelijk te vermelden dat ze ervan geniet om mensen met elkaar te verbinden, graag kennis deelt, maar bovenal enthousiast is en met veel passie het beste uit anderen haalt. Dat doet ze dagelijks. Alsof het niks is. Maar welke tas neemt ze dan dagelijks met haar mee?

Vertel eens: wie ben je en wat doe je in het dagelijkse leven

“Ik ben opgegroeid in Zuidlaren. Nadat ik de HAVO op mijn 16de had afgerond vond ik het wel tijd om te verhuizen naar Groningen. Ik had geen idee wat mij te wachten stond, maar ik wist wel dat ik superblij was met mijn eigen plekje van 6m2. Ik houd van sporten, theater, ik ben creatief, heel nieuwsgierig en ik laat mij graag omringen door vrienden en familie. Ik ben inmiddels 28, woon samen en ik heb mijn eigen bedrijf, De Goede Gastvrouw.”

Wat doet De Goede Gastvrouw

“Ik help bedrijven om een goede gastheer/gastvrouw te zijn. Dat doe ik aan de hand van mijn vier pijlers: organisatie, communicatie, marketing en presentatie.”

Waarom De Goede Gastvrouw

“Ik word heel blij wanneer mensen bij elkaar komen en van elkaar leren. Ik heb na mijn studie in Utrecht gewerkt bij een eventbureau. Ik kon daar blijven werken, maar dat had ik afgewezen. Ik wilde graag meer ontdekken. Ik wilde weten hoe de communicatie rondom een event werkte. Ik was ook nieuwsgierig naar de afwegingen die mensen maken om naar een event te gaan. Ik besloot daarom om communicatiewetenschappen te studeren. Ik volgde de opleiding en ging daarnaast werken bij een reclamebureau. Zo sloeg ik eigenlijk twee vliegen in één klap: ik kon met deze baan mijn studie betalen en ik kon mooi praktijkervaring opdoen. Zowel bij mijn studie als bij  het reclame bureau kreeg online nog weinig aandacht. Ik vond dit eigenlijk wel erg belangrijk. Ik ben toen daarom gaan werken bij een internetbureau. Daar heb ik heel veel kansen gekregen om mezelf te ontwikkelen. Het was een hele mooie tijd. Wat mij opviel was dat de focus lag op het binnenhalen van nieuwe klanten, terwijl ik het bouwen van een relatie met je klanten en daarmee het beste uit de klant te halen ook de juiste aandacht verdient. De Goede Gastvrouw was voor mij daarom een logische stap. Ik vind het belangrijk dat mijn klanten hun gasten goed verzorgen. En als je je gasten goed verzorgt, komen de nieuwe klanten wel op je af. De manier hoe je dit doet is bij elke klant anders. Door de juiste benadering te kiezen moet je gewoon simpelweg aan je gast vragen waar hij of zij behoefte aan heeft. Kortom: ik ben niet De Goede Gastvrouw, maar ik help mijn klanten om een goede gastheer / gastvrouw te zijn.”

En dan opeens ben je ondernemer. Vond je het niet eng?

“Nee ik vond en vind het nog steeds heel tof. Het is vallen en opstaan. Ondernemer zijn lijkt voor een ander allemaal Halleluja, maar het is keihard werken door te doen en te leren. En dat vind ik leuk. Ik haal er ontzettend veel energie uit. Ik geniet elke dag weer.”

Wat is je levensmotto

“Ik wil mensen bij elkaar brengen met als doel dat ze van elkaar leren. Gezondheid en liefde is daarbij nummer 1.”

Welke tas gaat er dagelijks met je mee

“Deze tas gaat bij voorkeur dagelijks met mij mee. Ik heb de tas gekocht voor een feestje in een hele foute winkel. Ik ben gevallen voor de kleur. Ik houd van felblauw. Dat is één van mijn lievelingskleuren. De schouderband vind ik eigenlijk heel erg lelijk, maar dit heb ik opgelost door de schouderband gewoon in de tas te doen. Het wordt dan een clutch.  De tas is eigenlijk een beetje aan het afgaan en daar baal ik wel een beetje van.”
De_tas_van_Evelien_Bouma_de_goede_gastvrouw_Tabichoice

Waar moet een tas aan voldoen

“Ik moet er geen last van hebben en mij vrij kunnen bewegen. Een tas moet voor mij strak, klein en functioneel zijn. Alles moet erin passen, wat erin moet.”

Wat heb je dan altijd mee in je tas

“Een portemonee, telefoon, sleutels, IPad, een geurtje en muntgeld. Muntgeld is altijd handig voor het geval dat ik nog met muntgeld moet betalen bij een parkeerautomaat.”

Is er nog een tas die je wilt hebben

“Nee niet in het bijzonder. Maar als ik toch moet kiezen wil ik wel graag mijn eigen tas hebben. Ik wil dan een tas zoals het label van Vlieger en Van Dam. Zij hebben een wapen gedrukt in het leer. Dat wil ik dan niet, maar ik wel iets van mezelf in de tas gedrukt wat bij mij past. En om eerlijk te zijn hoop ik eigenlijk dat mijn huidige tas nog heel lang met mij meegaat.”

Tot slot heb je nog een tip?

“Ga gewoon doen. Experimenteer. Door te doen leer je van jezelf. De uitdaging is om dan weer verder te gaan.”
Nieuwsgierig geworden naar De Goede Gastvrouw? Check: www.degoedegastvrouw.nl

Ook leuk om te lezen:

Share this Post!

0 Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Login