Tabichoice_Jossine_Modderman_LindaNieuws_header

De tas van Jossine Modderman

Jossine Modderman, hoofdredactrice LINDAnieuws

Op de allereerste tropische dag dit jaar had ik mijn date met Jossine Modderman. In Amsterdam. Bij haar thuis. Hoe cool is dat?! Voor de duidelijkheid COOL hè, niet KOEL. Verkoeling kon ik die dag overigens wel gebruiken. 30 Graden was het. Bloody hot. Waarom Jossine? Simpelweg omdat het een vrouw is die indruk maakt, recht door zee is maar vooral een vrouw die bruist van de energie en een enorme inspiratiebron voor elke vrouw EN man kan zijn.

En indruk maakte ze bij mij tijdens haar presentatie op SMC050 in Groningen. Ik dacht meteen: Ik wil haar! Voor Tabichoice dan natuurlijk. Hoppa. Zo gezegd, zo gedaan. En amper twee weken later zat ik samen met Jossine op haar terras. Drie kernwoorden van onze ontmoeting: chaos, gezelligheid en boeiend. Mensen, ik overdrijf niet door te zeggen: Wat – een – leuk – wijf – is – zij!  En natuurlijk wilde ik weten welke tas er dagelijks met haar mee gaat.

Zeg eens Jossine, kan je in het kort iets over jezelf vertellen?

“Ik heb een gezin. Mijn man is fysiotherapeut en ik heb twee dochters. Eén van 21 en één van 16. Ik kom oorspronkelijk uit Rotterdam en ik ben de jongste van zeven kinderen. Ik ben voor mijn werk naar Amsterdam verhuisd waar ik jaren als journalist heb gewerkt voor onder andere Nieuwe Revu, Margriet, VIVA, ILife en Veronica. Ik ben een lekkere chaoot, ontzettend nieuwsgierig en ik heb een grote liefde voor gadgets. Doordat ik zo chaotisch ben, raak ik ook alles kwijt. Ik ben ongelofelijk onvoorzichtig en onhandig.  Daar komt bij dat ik ook nog eens een gat in mijn hand heb. Alles wat ik zie en mooi vind, wil ik graag kopen. Gelukkig kent mijn man mij langer dan vandaag en zorgt hij ervoor dat ik niet met tassen vol prularia thuis kom.”

Tabichoice_Jossine_Modderman_LindaNieuws_gadgets

Jossine houdt van gadgets en is een tassenfreak . Een kleine greep uit haar collectie.

Wat houd jou van de straat?

“Ik ben Hoofdredacteur van LINDAnieuws en LINDAtv. Daarnaast heb ik een column in Volkskrant Magazine: stijlrubriek, waarin ik ongevraagd stijladvies geef.

LINDAnieuws is de grootste nieuwsapp voor vrouwen. LINDAtv is nog in ontwikkeling en wordt een videoapp waar abonnees dagelijks 24 videos kunnen kijken. Wij kiezen dan de 10 meest opmerkelijke tv uitzendingen uit. En als ik niet aan het werk ben, doe ik aan yoga.”

LINDAnieuws en Jossine: omschrijf in vijf woorden wat jullie gemeen hebben

  1. “Nieuws – Ik ben een journalist pur sang.”
  2. “Humor – Het kan niet gek genoeg voor mij.”
  3. “Lef – Linda en daarmee ook LINDAnieuws is spraakmakend en direct. Ik ben ook heel direct.”
  4. “Kwaliteit – Ik ben ontzettend vervelend om mee te werken. Ik kan heel erg op de detail zitten en ik ben daardoor erg kritisch. Ik wil heel graag dat mensen het beste uit zichzelf halen. Ik ben heel veeleisend.”
  5. “Passie – Je kunt zien dat iemand iets wilt bereiken en zich daar dan ook meer dan 100% voor inzet. Ik zie al heel snel of iemand gepassioneerd is. Ik ben dan wel iemand die meegaat met die passie en veel moeite doe om diegene te helpen.”
Tabichoice_Jossine_Modderman_LindaNieuws_wings

De favo shoes van Jossine Modderman.

Nu ben ik wel erg benieuwd welke tas jij dagelijks meeneemt.

“Naast dat ik een schoenenfreak ben, ben ik ook  een echte tassenfreak. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Tassen en schoenen zijn accessoires die altijd passen. Ik heb vrij veel tassen en ik wissel regelmatig van tas. Maar als ik toch moet kiezen dan is deze tas van Walter van Beirendonck één van mijn favoriete tassen. Naast Bas Kosters, behoort Walter tot één van mijn favoriete ontwerpers. Ik houd van ontwerpers met humor. In elke collectie van Walter vind je opvallende details en daar houd ik wel van.”

Tabichoice_Jossine_Modderman_LindaNieuws_tasvan

Hoe kom je aan deze tas?

“Deze tas heb ik al heel lang. Hij is praktisch vintage. Ik heb de tas gekocht in de winkel van mijn zus: InConcept. Zij heeft een winkel aan de Coolsingel in Rotterdam waar je ontzettende leuke dingen kunt kopen waaronder de kleding uit de collectie van mijn nichtje.”

Je bent kritisch en veeleisend. Waar moet een tas aan voldoen?

“Een tas moet lekker groot zijn. Ik neem veel dingen mee. Ik gooi er praktisch van alles in.”

Wat zit er nu in je tas?

“De inhoud van mijn tas is een lekker zooitje. Ik heb altijd mijn laptop, mijn telefoon, sigaretten, mijn boekje van Linda Foundations en om mezelf scherp te houden neem ik ook altijd een to-do boekje mee. En als ik dit boekje niet binnen handbereik heb, gebruik ik de notitie app van mijn Iphone of ik mail mezelf even snel… dag en nacht. Verder heb ik in mijn tas belachelijk veel brillen, vage papiertjes, visitekaarten, een visitekaartenhouder, een paar sokken (Joost mag weten waarom deze in mijn tas liggen), notitieboekje dat ik gejat heb van een of andere hotel, aanstekers, koptelefoon, iPhone lader, gratis gekregen mascara, lipgloss, eveneens gratis gekregen oog creme en mijn starwars poppetjes. Even voor de beeldvorming: ik gebruik geen make-up.”

Is er een tas die je nog wilt hebben en waarom?

“Ik houd van klassieke tassen. In Turkije heb ik allerlei nep tassen van  Hermes, Chloé en Isabella Marant gezien. Ik wil graag nog een echte designertas hebben. Het liefst van Chanel of van Hermes.”

Waarom heb je deze tas nog niet?

“Een designertas is erg kostbaar. Ik heb het geld er niet voor over.”

Je bent een journalist van de oude garde. Hoe omschrijf jij je relatie met de online mogelijkheden?

“Ik kom uit de tijd dat we alles op een typemachine deden. Toen de automatisering op gang kwam, had ik al vrij snel door dat dit niet iets was dat straks wel weg zou waaien. Ik ben van nature heel nieuwsgierig. Ik wil altijd alles weten. Die nieuwsgierigheid komt mij goed uit om een weg te vinden in deze digitale tijdperk.  Ik vind alles wat met online te maken heeft interessant en ik vind het leuk om met jonge mensen te werken en van ze te kunnen leren. Zeker in de journalistiek.”

Waar haal jij je inspiratie uit?

“Mijn eigen nieuwsgierigheid. Ik ben heel druk en onrustig. Door deze drukte en onrust kan ik heel slecht stil zitten. Ik kijk alle kanten uit. Ik haal dus inspiratie uit mezelf en mijn omgeving.”

In de rubriek ‘De tas van..’ krijg je een kijkje in de tas van een ander. Elke vrouw en man heeft zijn/haar eigen reden waarom hij/zij een tas koopt en wat erin gaat, maar ook wat hij/zij in het dagelijkse leven doet. Laat je inspireren.

 Ook leuk om te lezen:

Interview met Ratna Ho en Studio Mulder

Vind jouw reiskoffer

Share this Post!

0 Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Login