detasvan_Mariet_Ronald_Kubbe_Tabichoice_2

De tas van Ronald Kubbe en Mariette Zijlema

Ronald en Mariette

In 1992 hebben ze elkaar in Griekenland ontmoet. Mariette heeft Frans en Maatschappelijk werk gestudeerd in Groningen. Ronald is afgestudeerd aan de TU – Technische Bedrijfskunde in Eindhoven. Een wijntje, een hapje, rumoerige jongens op de achtergrond en veel gezelligheid. Een perfecte zaterdagavond om Ronald en Mariette te strikken voor de rubriek: De tas van… En je weet maar nooit wat ze vertellen na een paar glazen wijn…

Vertel eens: wie zijn jullie en wat doen jullie in het dagelijkse leven

Ronald: “Ik ben partner bij Innoviq. In het kort: Innoviq zorgt voor een soepele transitie om van oudsher papieren organisaties te digitaliseren. Mijn vakgebied is management informatie, of zoals ze het mooi in het Engels zeggen: Business Intelligence.”

Mariette: “Ik zorg ervoor dat thuis alles op rolletjes loopt. Ronald zit elke dag in Utrecht. Hij reist elke dag op en neer vanuit Groningen. Op deze manier zorgen we ervoor dat we balans en rust vinden en vullen we elkaar goed aan.”

Wat is jullie levensmotto

Mariette: “Ik heb eigenlijk geen levensmotto. Ik vind het belangrijk om gelukkig te zijn in alles wat ik doe. Geluk staat  voor mezelf en voor mijn gezin voorop.”

Ronald: “Je moet niets doen vanuit angst. Angst is slechts een raadgever. Door angst beperkt men vaak zichzelf en ik vind dat je jezelf niet moet beperken en alles uit het leven moet halen, wat er te halen valt.”

Hoeveel tassen heb je

Ronald: “Ik heb twee. Een sporttas en een werktas. Ik vind dat een tas een functioneel doeleind moet hebben.”

Mariette: “Ik heb er momenteel twee in gebruik. Ik koop heel weinig tassen. Sterker nog: ik heb heel vaak ook geen tas mee. Alles wat ik mee moet is een telefoon, mijn sleutels en mijn portemonnee. En deze dingen passen heel goed in mijn jaszak.”

Wat is nu je favoriete tas en wat maakt deze tas zo bijzonder

Ronald: “Mijn favoriete tas is mijn sporttas, maar mijn werktas gebruik ik het meest. Mijn werktas heb ik in Maastricht (Utrecht volgens Mariette) gekocht. Ik heb de tas inmiddels drie jaar en is van het label Crumpler

detasvan_Mariet_Ronald_Kubbe_Tabichoice_1

Mariette: “Mijn favoriete tas op dit moment is deze tas van het label Noi Noi.  Als het niet in mijn jaszak past, neem ik altijd deze tas mee. Juist omdat er heel veel in kan.”

detasvan_Mariet_Ronald_Kubbe_Tabichoice

Waar moet een tas aan voldoen

Ronald: “Er moet een laptop in die beschermd wordt, ruimte voor kaartjes en pennen. Een tas moet voor mij functioneel  ingericht zijn. Tegelijkertijd moet de tas er ook leuk uitzien. Aktetassen vind ik bijvoorbeeld helemaal niks, hoe functioneel deze tassen ook mogen zijn.”

Mariette: “Een tas moet voor mij er leuk uitzien en groot zijn. Heel groot. Er moet veel in. Een nadeel is dan wel dat ik nooit wat terug kan vinden in mijn tas. Maar ik vind het wel prettig om een grote tas bij me te hebben.”  Bij Mariette is het dus het één (geen tas en alles in de jas) of het ander (een hele grote tas).

Wat heb je altijd mee in je tas

Mariette: “Portemonnee, telefoon, deodorant, pleistertjes, zakdoekje en mijn pasjes.”

Ronald: “Laptop, muis, oplader, kaartjes, toegangspasjes van mijn klanten.” Hij duikt nog even wat dieper in zijn tas: “Vorkjes lepels, usb stick, oortjes, opladers, pennen, eetstokjes, aanbiedingen van McDonalds en waskaartjes van Shell.”

Over functionaliteit gesproken dus.

detasvan_Mariet_Ronald_Kubbe_Tabichoice_4

De functionele spullen van Ronald…

Is er nog een tas die je wilt hebben

Mariette: “Ik wil nog graag een shopper. Maar dan wel eentje die je kunt sluiten met een rits. Het liefst een shopper waar je een aparte tas in kunt doen, die je aan de binnenkant kunt vastmaken en die je ook als handtasje kunt gebruiken.”

Ronald: “Ik wil nog wel een tas van het label Feuerwear.”

 

P.S. als je de korte omschrijving over Innoviq niet begreep, kijk dan op de website (dat geeft verheldering. Echt!) www.innoviq.nl En de verhalen na een paar glazen wijn… die heb ik voor mezelf gehouden :).

 

In de rubriek ‘De tas van..’ krijg je een kijkje in de tas van een ander. Elke vrouw en man heeft zijn/haar eigen reden waarom hij/zij een tas koopt en wat erin gaat, maar ook wat hij/zij in het dagelijkse leven doet. 

Ook leuk om te lezen:

Ik shop, jij shopt, wij shoppen

Altijd in stijl met Chalrose

 

 

 

Share this Post!

0 Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Login