Duurzaamheid_header_872x469

Duurzaamheid voorop

Wat is duurzaamheid

Je ziet en hoort het steeds meer: duurzaamheid. Voor de één is duurzaamheid het recyclen van materiaal, de realisatie van een milieuvriendelijk product en voor een ander kan het weer het gebruik van een duurzaam product zijn. Het komt erop neer dat duurzaamheid kijkt naar de behoefte van nu. Wat op dit moment actueel is. Het gaat hierbij niet alleen om de behoefte van de mensen, maar ook hoe jij als mens producten kunt ontwikkelen of een bijdrage kunt leveren aan de maatschappij zonder dat het milieu of de economie in gevaar komt.

Duurzame tassen

Duurzaamheid kom je ook steeds meer in in fashion en design tegen. Zo heb je onder andere diverse beurzen gericht op duurzaamheid waaronder Strawberry Earth Fair, ShowUp en Mint. En zo zijn er nog diverse interessante events gericht op dit onderwerp. En dit jaar was de dag van de duurzaamheid op 9 oktober.

Duurzaamheid speelt ook steeds meer een belangrijke rol in de vervaardiging van tassen. Ik heb een aantal tassen verzameld van designers die gericht zijn op duurzaamheid. Tassen met een mooi verhaal. Een visie. En als jij ook een positieve bijdrage wilt leveren aan de maatschappij en duurzaam wilt zijn, kan je beginnen met de aanschaf van onder andere één van deze mooie duurzame tassen.

Meer duurzaamheid op Tabichoice

Dit is maar een kleine greep. Er is natuurlijk meer. Ook Tabichoice zal nog meer aandacht besteden aan dit onderwerp. Ik zie het als een mooie speurtocht naar nog meer inspirerende verhalen. Denk hierbij aan interview en reviews. Alles om ervoor te zorgen om het jou zo eenvoudig mogelijk te maken om een duurzame tas te vinden. Het zoeken naar duurzame labels is niet moeilijk, maar het vinden ervan wel. En mocht je nog twijfelen welke tas bij je past, wellicht dat je de tassen binnenkort ook in de rubriek ‘tas uitgelicht’ vindt. Dan krijg je een volledige indruk… en ik ook :).

 

Duurzame_tassen_Tabichoice_872x666Tas 1. Unbegun

De tassen van UNBEGUN zijn gemaakt van gebruikte zeilen. Dit label komt uit Amsterdam en elke tas heeft een eigen identiteit.

Tas 2. Yaco

Yaco heeft de tas:‘THIS IS NOT A PLASTIC BAG’ gerealiseerd ter vervanging van de vele plastic tasjes die we gewend zijn om te gebruiken. De tas is vervaardigd van stevig denim.

Tas 3. Studio Jasper

Studio Jasper heeft met liefde voor het product en puur ambachtelijk met de hand deze Woodcase ontwikkeld. De Woodcase is in drie verschillende houtsoorten verkrijgbaar: Wengé, noten en eiken whitewash.

Tas 4. MOXHI

MOXHI maakt handgemaakte tassen. Tassen met een eco vriendelijke handtekening

Tas 5. ReWrap

ReWrap heeft de boomtas ontwikkeld. Deze tas is volledig biologisch afbreekbaar en geheel gemaakt van materialen van bomen.

Tas 6. Ratna Ho

Ratna Ho heeft tassen in de collectie vervaardigd van zeildoek, folies en technisch textiel en past daarbij geavanceerde technieken toe.

Lees meer over de designer en het label: Interview met Ratna Ho

Ook leuk om te lezen:

Tabichoice richt zich door haar niche eigenlijk al op designers die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Ik heb al kennis mogen maken met een aantal designers die in hun producten gericht zijn op Duurzaamheid.

Interview met Merel Disselkoen: Townshipsmile

Interview met Marieke van den Berg: Chalrose

Interview met Ellen Willink

En meer…

 

Share this Post!

0 Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Login