Philogirl_Jellie_tiemersma_Tabichoice

East meets West

Ik houd van uitersten. Denk bijvoorbeeld aan chique dineren in een x aantal sterrenrestaurant en daarna een wijntje drinken in de buurtkroeg. In beide omgevingen geniet ik volop. Dat ik altijd op zoek ben naar uitersten, zie je ook terug in mijn kleding en tassen. Het is dan ook meer dan logisch dat ik een grote voorliefde heb voor steden waar totaal verschillende werelden bij elkaar komen.

Marrakesh

Marrakesh is zo’n stad. Een tijdje terug was ik daar voor de tweede keer. Het is een stad met ruim opgezette buitenwijken, luxe hotels met historie, hippe nachtclubs waar buikdansen tot kunst voor de upper class van de stad is verheven, Frans aandoende koloniale huizen en enorme groene parken. Maar voor mij is Marrakesh ook vooral de stad van de Medina; de oude stad waar het krioelt van mensen, dieren, handel, kraampjes met eten, vers sinaasappelsap en spullen, heel veel spullen. Er is geen nee te koop. Duizenden en nog eens duizenden winkeltjes, allemaal volgestouwd met spullen.

Ik heb er met volle teugen van genoten en heb mij ook laten meevoeren met de atmosfeer, de geuren en de mensenmassa’s. Daadwerkelijk bijzondere spullen shoppen – die je ook nog mee kunt nemen in het vliegtuig – wordt wel een beetje lastig voor iemand die zo verwend is als ik. Tassen zijn er ook in overvloed. Winkels vol met nep designer tassen. Maar ook ontelbaar veel leren tassen en koffers in camel, bruin en zwart van prima kwaliteit maar niet echt ‘on trend’. Daar lijken ze misschien nog wel even helemaal te gek, maar mijn ervaring leert inmiddels dat je daar terug in Nederland heel anders over denkt.

Ik heb me ingehouden en ben verder op zoek gegaan naar dat ene winkeltje, gerund door die vaak nog jonge ondernemers, die je tegenwoordig overal ter wereld vind. Jonge ondernemers met de ambitie om de wereld te veroveren met hun eigen stijl en talent. Ik had een lijstje gemaakt van winkels die door (lokale) bloggers en op diverse reissites de hemel in werden geprezen. Mijn geliefde, wiens oriënteringsvermogen wat beter is ontwikkeld, loodste ons door de wirwar van steegjes en straatjes om dat unieke plekje ook te vinden.

Max & Jan

En we vonden pareltjes! Kleine winkeltjes met leuke kleding, Arabische labels en Franse labels. Erg internationaal. Maar we hadden nog niet echt goeie tassen gespot. Kortom, we hadden het druk. De laatste dag van onze trip kwamen we uit bij Max & Jan. Het label van twee heren met smaak die ons kennis willen laten maken met jonge designers en creatievelingen uit Marokko om een nieuwe Marokkaanse en internationale fashionexperience op gang te brengen. Ze verkopen hun kleding, sieraden en TASSEN al in tien Arabische landen maar ook in een aantal Europese steden en… binnenkort ook verkrijgbaar in Ibiza stad. Ik heb een crossbody tas van mooi, dik geweven stof met Arabische motieven gekocht. Ik was weer eens helemaal verliefd. De tas is super handig wanner je behalve een handtas ook nog je laptop of een stapel vergaderstukken mee wilt nemen. Het is een hippe tas voorzien van eeuwenoude motieven.

Ik weet het zeker: opposites attract! Dus ik stel voor dat Max & Jan nog voor 2017 een verkooppunt in Amsterdam gaan openen.

Jellie Tiemersma

Over Jellie Tiemersma:

Jellie Tiemersma is een energieke en veelzijdige dame. Naast haar eigen bedrijf: Personal Too , is ze ook druk met andere leuke projecten en heeft ze een enorme passie voor tassen.

Illustratie in de header is van Maaike van Zuilen. Ook te volgen op Twitter: @philogirl

Meer over Max & Jan

http://www.maxandjan.ma/

Share this Post!

0 Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Login