tasje_Jellie_TIemersma_Tabichoice_Maaike

Escada it isssssss!

Zoektocht naar die ene vintage tas

Inmiddels zullen jullie je niet meer verbazen over mijn nooit aflatende liefde voor tassen. Gelukkig heb ik een groot hart, want de afgelopen jaren is daar een nieuwe liefde bijgekomen: de liefde voor vintage. Vintage als in: tassen, schoenen en kleding. Maar natuurlijk glijdt mijn blik altijd eerst naar de vintage tassen als ik in een boutique met vintage spullen rondkijk, of het nu on- of offline is.

Vintage is hip

Momenteel is vintage een trend. Of het nu wel of niet een gevolg is van de deeleconomie; who cares? Het gaat er wat mij betreft om dat mooie spullen een lang leven verdienen en gezien worden. Alleen is het vinden van goede vintage niet zo gemakkelijk. Dat wat ik grotendeels tegenkom is gewoon tweedehands. Je moet wel je best doen om de pareltjes tegen te komen. Dus dat deed ik. Mijn best om op zoek te gaan naar een bijpassend tasje voor een bruiloftsoutfit. Een zomerbruiloft met een thema: 50 shades of summer. De jurk hing al vanaf februari in de kast, gekocht in Florence.

Zoektocht naar die ene vintage tas

Het vinden van een tas die mijn outfit compleet moest maken, dat moest toch geen probleem worden?! Dacht ik… Ik ben er immers expert in. Zo gezegd, zo gedaan. Ik ben heel erg visueel ingesteld. Hierdoor heb ik heel snel duidelijk hoe ik een outfit voor mij zie. Dus ik ging goedgemutst op zoek. Een avondje zoeken op internet. Ik begon bij mijn vaste lijstje webshops. Dat leverde helaas niks op. Slik! Overdag had ik te weinig tijd om uitgebreid te kijken met als gevolg dat ik het een beetje voor mij uit schoof.  De tweede avond heb ik daarom een andere strategie uitgeprobeerd, namelijk: de vintage-tassen-websites afstruinen. Resultaat: nul! Ik vond niets dat mijn kritische blik kon vasthouden.

De feestelijke trouwdag naderde… en ik had nog steeds geen tas en vanzelfsprekend ook geen schoenen. Lichte wanhoop overviel me. Ik nam contact met een aantal vriendinnen waarvan ik wist dat ze een redelijke tassencollectie hadden. Er kwamen veel foto’s voorbij. Superlief. Maar helaas, dé tas zat er niet bij. Neeeeeee! De spanning steeg.

Escada uit 1982

De volgende dag kreeg ik een app van één van mijn beste vriendinnen. Ze kende een designer die een aanzienlijke collectie vintage spullen had. Ik had deze leuke dame al eens kort ontmoet, maar dat van die vintage tassen was nieuw voor mij. Het contact werd gelegd en er kwamen geweldige foto’s voorbij van tasjes waar ik al snel verliefd op werd.

Mijn keuze viel op een mintgroen vintage tasje van Escada uit 1982. Ik was verkocht. En ik mocht ‘m nog lenen ook. We spraken af en in het echt was ie nog mooier dan op de foto. Ze had er ook een bijpassende shawl bij. Ik ging met mijn schatten naar huis en een dag later waren ook de schoenen in the pocket. Uitverkoop! Het plaatje in mijn hoofd klopte. Ik was superblij.

JEllie_TIemersma_Tabichoice_Escada

De tas was bijna te mooi om mee te nemen. Stel je voor dat er iets mee zou gebeuren! Dat gebeurde natuurlijk niet. Ik heb ontzettend veel complimenten gekregen voor mijn outfit. Natuurlijk zagen de bruiden er nog veel mooier uit. Dat moet ook zo zijn op een trouwdag! De 50 shades of summer waren all over the place.

Moraal van het verhaal

Toch is de moraal van deze blog niet het feit dat ik de tas van mijn dromen voor deze speciale dag heb gevonden. De moraal is dat de liefde voor mooie spullen ook leidt tot mooie ontmoetingen.
Want zonder de zoektocht naar de ideale tas had ik nooit de eigenaresse van de tas leren kennen. Een bijzondere vrouw. En een vrouw met liefde voor mooie spullen, bij voorkeur vintage. Zodat mooie dingen een tweede, derde of zoveelste nieuw leven krijgen.

De mintgroene tas staat intussen te wachten op de terugkeer naar haar eigenaresse. Zo nu en dan kijk ik er even naar en glimlach ik.

With love!

JEllie_TIemersma_Tabichoice_Escada_Outfit

Over Jellie Tiemersma:

Jellie Tiemersma is een energieke en veelzijdige dame. Naast haar eigen bedrijf: Personal Too , is ze ook druk met andere leuke projecten en heeft ze een enorme passie voor tassen.

Illustratie in de header is van Maaike van Zuilen. Ook te volgen op Twitter: @philogirl

Over Gastblog: Inspireren doe je door te delen. Inspireer anderen en vertel je verhaal door een gastblog (of meerdere) te schrijven. Alles is mogelijk. Natuurlijk wel eentje waarin de tas ook een rol speelt. Doen? Natuurlijk! Laat het weten via het contactformulier. Ik kijk er naar uit! 

Andere blogs van Jellie Tiemersma:

Pas op: het werkt verslavend!

Personal Too met Mulberry

Share this Post!

0 Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Login