wegmetplastictasjes_header_872x469

Geen plastic tasjes. En nu dan?

2016, we zijn inmiddels ruim een maand in 2016. Een jaar dat ingegaan is met een nieuwe regel: betalen voor je plastic tasje in de winkel. Bij de ene winkel betaal je € 0,01 cent en bij de andere € 0.25 cent.

Een hele mooie ontwikkeling voor het milieu, maar wat nu? Wat kunnen we doen om geen plastic zakje te kopen en daarmee ook een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het milieu. We zijn het zo gewend (en verwend) om een tasje bij je aankopen te krijgen. Eigenlijk is het slechts een kwestie van het veranderen van je mindset. En je mindset kan je alleen veranderen door te doen en te accepteren dat je op zoek moet naar alternatieven.

Alternatieven

Mijn advies: neem altijd een tote bag met je mee. Dit kan lastig zijn wanneer je vaak van tas wisselt. Een oplossing is dat je meerdere tote bags op verschillende plekken hebt: in de auto, je fietstas en natuurlijk eentje standaard in je tas. Een katoenen tasje is voor gemiddeld € 1,-  te verkrijgen. Koop er dan meteen tien. De uitdaging ligt dan wel dat je het katoenen tasje na het uitpakken van je boodschappen, weer terug legt op de plek waar je hem vandaag hebt gehaald. Zou jammer zijn wanneer je mis grijpt bij je volgende boodschap. Een katoenen tasje kan je ook zelf heel leuk stylen met onder andere textielverf. Superleuk om het ook met je kinderen te doen.

Katoenen tasjes kan je onder andere hier verkrijgen: www.balluca.nl

Textielverf kan je overal halen onder andere bij de Kruidvat en andere benodigdheden zoals textielstiften, kan je bij een hobbywinkel halen. Wanneer je geen hobbywinkel in de buurt hebt kan je het ook vinden op bol.com. Volop mogelijkheden dus! Geef je creatieve brein (of nog beter, die van je kinderen) de vrijheid om zelf leuke tasjes te versieren en te gebruiken. Geen plastic tasjes meer dus.

Yaco

Maar goed, wanneer je niet creatief ingesteld bent is er ook een kant-en-klare-oplossing. Ik heb de tas nog niet in het echt gezien, maar een tas van het label Yaco kan bijvoorbeeld een goed alternatief zijn voor een plastic tasje. Het slogan van dit label is dan ook heel toepasselijk: This is not a plastic bag. Van deze tas koop je weliswaar niet zo snel tien stuks van (€ 24,95 per stuk), maar aan 1 of 2 heb je eerst wel voldoende. Deze tas kan je makkelijk afwisselen met een katoenen tasje en zeg nou zelf: deze tas van Yaco ziet er best mooi uit.

yaco_bag_front

 

Ook leuk om te lezen:

De Tote bag, hip met een nostalgisch tintje

Share this Post!

0 Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Login