Leerlokaal_entree_Tabichoice

Het Leerlokaal inspireert en fascineert

Open dag van het Leerlokaal

Arnhem beschouw ik als een creatieve stad waar veel ruimte is voor mode en design. Het is daarom ook een mooie (en logische) plek voor het Leerlokaal. Het Leerlokaal is een opleidingsinstituut die workshops en cursussen biedt, gericht op het maken van tassen.

Afgelopen zaterdag was er een open dag. Een mooie gelegenheid voor mij om eens kennis te maken met deze walhalla voor tassenliefhebbers. Werd ook wel tijd!  We moesten vroeg weg. Vanaf Groningen is het ongeveer 1,5 uur rijden naar Arnhem. Hoewel Aiden en Jim liever naar voetbal wilden en Dax het liefst zo lang mogelijk in zijn pyama wilde relaxen, gingen ze mee naar Arnhem.  Ik heb echt niet zitten drammen. Echt niet! Wat ik wel gedaan heb is het in de familie agenda gezet… 🙂 met het idee: Jim komt er vanzelf wel achter. En dat deed die… twee dagen ervoor. Je kunt begrijpen dat ‘mijn mannen’ de rit naar Arnhem een heel klein beetje sikkeneurig (lees: niet te genieten) waren. Het was dan ook een gezellige autoreis. Dat snap je.

Anyway, eenmaal daar aangekomen was het ontvangst erg goed. De entree maakte indruk door de rode loper samen met de twee enorme vazen. En toen mijn mannen al het lekkers (chocolade, spekjes en drinken) binnen zagen, waren ze al een stuk meer te genieten. Een stuk, nog niet helemaal. We begonnen in de winkel. De geur van leer en ambacht kwam je tegemoet. Ik keek mijn ogen uit. Prachtig om zoveel leer en fournituren te zien. Mijn vingers begonnen ervan te kriebelen. In de winkel heb ik Chantal Hovenga van Ckinn bags ontmoet. Ze herkende mij! Mij! Hoe leuk is dat?!

Het Leerlokaal Tabichoice

Leer in prachtige kleuren.

Nadat ik mijzelf lekker had gemaakt in de winkel, ben ik maar snel naar boven gelopen naar de werkplaats. Ook daar werd ik herkend. Dit keer door Birgitte Aalten van het label Ojadi. Ik voelde mij bijna beroemd. In de werkplaats maakte ik kennis met docenten, leveranciers, designers en cursisten. Jim en de kinderen waren overigens helemaal onder de indruk van Jan den Hartogh van Duke & Sons Leather. Ze waren niet bij hem weg te slaan. Sterker nog, Jim praatte in de auto onderweg naar huis nog steeds over hem.

Het Leerlokaal Duke & Sons Tabichoice

Gefascineerd luisteren Jim, Aiden & Dax naar het verhaal van Jan den Hartogh.

Niet alleen de entree, maar alles omtrent deze open dag heeft indruk gemaakt. Superleuk om zoveel enthousiaste mensen te zien, ontmoeten en te spreken. Wil jij leren hoe je een tas maakt of weten hoe je met leer moet werken? Dan is het Leerlokaal zeker een aanrader. En ik vond het zo leuk dat ik ook ben aangestoken. Ik volg mijn eigen advies op en ik ga ook een cursus volgen :). Dus Brigitte en Chantal, binnenkort koffie?

Oh ja en met het humeur van de mannen is het helemaal goed gekomen. We hebben er een leuk dagje van gemaakt. Eind goed, al goed zeg ik dan maar.

Meer informatie:

www.hetleerlokaal.nl

Share this Post!

0 Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Login