Secrid_tabichoice-header

Innovatieve vernuftigheid. Marianne van Sasse van IJsselt vertelt…

Interview met Marianne van Sasse van IJsselt | Secrid

Marianne is met haar partner René van Geer het merk Secrid gestart en samen vormen zij een onoverwinnelijk koppel.  Met Secrid wilden Marianne en René innovatieve producten op de markt brengen die je met trots aan anderen wilt laten zien, modieus en innovatief zijn. Dat is ze gelukt. En hoe! Inmiddels zijn de Cardprotector, Cardslide, Miniwallet, Slimwallet en Twinwallet een welbekend begrip. Ze zijn niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland te vinden. En dan heb ik het niet alleen over Europa. Nee. Ook in Amerika en Azië.

secrid-tabichoiceHet interview heeft heel veel indruk op mij gemaakt. Met een mond vol tanden (heb ik normaal geen last van) en diep respect rondde ik het interview af. Als het aan mij lag, hing ik nog uren aan haar lippen. Mocht je nog op zoek zijn naar iemand die jou kan inspireren, dan raad ik je Marianne van Sasse van IJsselt van harte aan! Wow, wat een doorzettingsvermogen, wat een kracht en wat een creativiteit. En nu is het aan mij om haar verhaal te vertalen in woord en schrift. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan.

De Bodycard is jullie eerste product. Dit is ontstaan door…

“Toen we ons ontwerpbureau runden kwamen we via onze klanten in contact met de nieuwe manier van betalen. René en ik werkten destijds onder andere aan de introductie van de Chipknip en Chipper. We hebben bijvoorbeeld de Saldo Lezer voor de Postbank ontwikkeld. Daarnaast werkten we aan verschillende andere projecten zoals de Maxi Cosi en Sitecom. Tussen de projecten door waren er momenten dat we even niks te doen hadden. Deze tijd gebruikten we om aan een nieuwe portemonnee te werken. We hadden als het ware ons eigen project gecreëerd: het ontwikkelen van een kaarthouder. Dit was toen een kunststof kaarthouder genaamd: Bodycard. Uit deze Bodycard hebben we inspiratie gehaald tijdens het ontwikkelen van de Secrid Cardprotector.”

Jouw drijfveer om Secrid op te starten is…

“In begin 2007 heeft de crisis ons ontwerpbureau heel hard getroffen door faillissementen van onze klanten. Alles ging mis. De ene pech volgde de andere met als resultaat: een enorme schuld. Op dat moment zat er in onze beleving niks anders op dan een faillissement aan te vragen. Dachten we dus. Totdat we persoonlijk door één van onze klanten werden bedreigd. Dat was voor mij de laatste druppel. Ik besloot op dat moment dat ik nooit meer voor klanten wilde werken. We hebben geen faillissement aangevraagd, maar juist het omgekeerde gedaan. René en ik besloten om onze krachten te bundelen en onze kennis te investeren in een nieuw project. De ontwikkeling van de Cardprotector was een feit en daarmee ook de start van Secrid.

Mijn drijfveer is dus mijn eigen kracht. Seth Godin is één van mijn inspiratiebronnen geweest. Hij heeft mij de moed gegeven om door te gaan en iets bijzonders te ontwikkelen. Een product waar anderen fan van worden.”

Cardprotectors_secrid_tabichoice

Hoe hebben jullie de start financieel gerealiseerd…

“We hadden geen geld en waren genoodzaakt om met veel kleine privé leningen ons product te ontwikkelen en te vermarkten. We werden toen, en nu nog steeds, enorm gesteund door familie, vrienden en ook ons netwerk van Nederlandse leveranciers. Gewoonweg geweldig om zo omringd te zijn met mensen die je willen helpen en het succes gunnen. Zij  hebben ons enorm geholpen waardoor we gelukkig niet failliet zijn gegaan en onze plannen konden realiseren. Dit gaf ons veel energie en vertrouwen waardoor we ons merk zo opgebouwd hebben.”

Je haalt inspiratie uit…

“Naast Seth Godin haal ik ook uit het holistisch denken veel inspiratie en heb ik vertrouwen in de dingen zoals ze zijn. Holistisch denken houdt in dat ik het vermogen heb om heel breed te kijken. Ik onderzoek alles wat er in mijn leven gebeurt en accepteer het ook wanneer de dingen niet gaan zoals ik dat zou willen. Hierdoor laat ik dingen sneller los zonder bij de pakken neer te zitten. Dat is ook nodig om een merk te bouwen en daarom staan we nu ook waar we nu staan.”

Secrid in vijf woorden…

innovatief, fun, praktisch, compact en hoogwaardig.

Secrid-wallets-tabichoice

Secrid is innovatief vanwege…

“Onze ontwerpen en denkwijze. Secrid staat bekend om ‘het anders kijken naar de dagelijkse gang van zaken’. Dit geldt ook voor de gebruiker van een Secrid product. Je durft het aan om je dagelijkse handeling om te gooien, sociaal te zijn en open te staan voor nieuwe dingen. We maken gebruik van nieuwe technieken.Een product van Secrid is er één dat je heel graag aan anderen wil laten zien want het is handig, compact en vooral erg leuk om te gebruiken.”

Jouw advies om een product op de markt te brengen…

“Marketing begint bij het ontwerp. Zorg ervoor dat mensen fan van je product worden.”

Je hebt nu al zoveel mooie resultaten bereikt. Wat kunnen we nog meer verwachten?

“We werken aan producten die heel dicht bij ons staan. Een product van Secrid moet een positieve bijdrage leveren aan het dagelijkse leven. Hierbij kan je denken aan Pocket Essentials of andere wallets. “

Over Secrid

Marianne en Rene brengen mode en techniek samen. Marianne kijkt naar de vrouwelijke kant waaronder kleur en materiaal en Rene kijkt kritisch of het product technisch goed werkt. Secrid Wallets zijn portemonnees die net dat beetje extra hebben. En dat beetje extra heeft een naam: de Secrid Cardprotector; een innovatief schuifsysteem kan met één simpele beweging de juiste kaart gevonden worden. Daarnaast beschermt de ultradunne aluminium Cardprotector bankpassen en creditcards niet alleen tegen buigen en breken, maar ook tegen het ongewenst uitlezen van RFID en NFC kaarten. In de Cardprotector kunnen, afhankelijk van de dikte van de kaart, één tot maximaal vier à zes kaarten veilig en stijlvol worden opgeborgen. Hoewel veiligheid de kern vormt van alle Secrid producten, is het minstens zo belangrijk dat ze lekker aanvoelen en een glimlach oproepen.

Er zijn verschillende varianten van de Secrid Wallets verkrijgbaar, waaronder exemplaren met extra ruimte voor kaarten, visitekaartjes, een sleutel, het traditionele papiergeld of enkele muntjes.

 www.secrid.nl

Share this Post!

0 Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Login