Paulien_Wesselink_OMyBag_header

Interview met Paulien Wesselink

Paulien Wesselink

In 2010 is Paulien Wesselink samen met een goede vriendin O My Bag gestart. Haar vriendin is er inmiddels uitgestapt, maar Paulien heeft doorgezet en met succes! Nu anno 2014 heeft ze een label op de markt gebracht waar je eigenlijk niet omheen kan. Een collectie die niet alleen mooi is, maar ook fairtrade. Ik ben bij haar op kantoor geweest in hartje Amsterdam. Wat een prachtige plek en wat heerlijk om daar te zijn. Een vriendelijke ontvangst, een warme welkom en een inspirerende omgeving is wat je kunt verwachten wanneer je bij Paulien en haar team op bezoek bent.

Paulien_Wesselink_kantoor_OMyBag

Je bent alleen doorgegaan met O My Bag omdat…

“In de zomer van 2010 ben ik samen met mijn vriendin naar India en Indonesië geweest. We hadden samen het label opgezet. Zij is dus kort daarna gestopt, maar voor voor mij was het al meteen duidelijk. Ik wilde doorgaan met O My Bag en het label groot maken. De reizen naar India en Indonesië hebben mij ontzettend enthousiast gemaakt en geïnspireerd. Ik heb zoveel verschillende culturen ontmoet. Het idee dat ik met mijn label een zichtbaar verschil voor mensenlevens in India kan betekenen, doordat ik echt direct werkgelegenheid creëert en fairtrade bezig ben, vind ik echt fantastisch. Ik wilde altijd iets doen wat betekenis had en ook bij mij past. Daarnaast vind ik het erg leuk om met mode bezig te zijn. Het avontuur om iets op te starten en iets te creëren fascineerde mij ook enorm. Ik ben altijd gek op tassen geweest. En ik heb met O My Bag een weg gevonden waar ik zakelijk kan combineren met plezier.”

Paulien_Wesselink_OMyBag

De basiscollectie is tot stand gekomen door…

“Ik heb het samen met een vriendin de eerste tas uit de basiscollectie bedacht. De aanleiding was dat het mij opviel dat iedereen om mij heen toe was aan een mooie tas. Velen neigden naar een vintage tas in de categorie akte tassen. Al schetsend heb ik Dirty Harrygetekend. Een tas gebasseerd op een model dat ik zelf ooit heb gekocht. Dirty Harry heeft een vintage schoollook. Na Dirty Harry volgende er al snel meerdere modellen: Frankie Fierce volgde kort daarop en aansluitend Sleazy Jane. Zo is gaandeweg de huidige basiscollectie ontstaan.”

Een tas van O My Bag moet voldoen aan…

“Ik vind het belangrijk dat een tas van O My Bag onderscheidend, modieus, fair trade, multifunctioneel en stoer is. Bij het ontwikkelen van een tas staan hip, kwaliteit en functionaliteit bovenaan.”

De naam O My Bag is ontstaan door…

“Een groep vrienden. Ik heb een select groep vrienden die als het ware een denktank voor alles wat met O My Bag te maken heeft zijn. Ik heb af en toe meetings met deze vriendengroep. De naam ‘O My Bag’ stond al op het lijstje. Ook de namen van de tassen uit de collectie  komen voort uit de brainstorm sessie: Dirty Harry, Sleazy jane en Frankie Fierce. Ik vind het belangrijk dat de naam van een tas humor heeft. Dat onthouden mensen makkelijker. Maar er zijn ook tassen die ik vernoemd hebben waaronder Louise big bagen The Betsy. Deze tassen heb ik vernoemd naar mensen die dierbaar zijn.

 Je hebt inmiddels een heel team achter je. Je toekomstvisie is…

“Dat over vijf jaar 1 op de 5 vrouwen in Europa en De Verenigde Staten een tas van  O My Bag tas heeft.  Mulberrry is daarbij een groot inspiratiebron voor mij.”

O My Bag in 5 woorden

Vrolijk, Geluk, betekenisvol, fair trade en bestaansrecht.  Hieraan wil ik toevoegen dat O My Bag loyaal is naar alle klanten, service gericht, werelds en Open minded. Het label is een combinatie voor en door iedereen.”

Je favoriet is…

“Fly Violet. Deze tas past overal bij en is zowel zakelijk als casual te gebruiken.”

OMYBag_FlyViolet

Over O My Bag

Paulien timmert heel hard aan de weg om O My Bag groot te maken en met succes! Het label is niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland te vinden. Afgelopen zomer hebben ze de basiscollectie uitgebreid waarvan Sleazy Jane in het rood mijn favoriet is! Lees hier meer over de nieuwe tassen in de colletie. 

Wil je nu ook een O My Bag of meer weten? Dat kan! Check: www.omybag.nl

Tabichoice plaatst elke maand een interview. Interview met een designer van een tassenlabel of designers die tassen in de collectie hebben. Het is altijd leuk om te weten wie de persoon achter de tas is en het verhaal erachter te weten. Ken jij of heb jij een tassenlabel of tassen in de collectie? Laat het dan weten! Ik kom graag met je in contact.

 

Share this Post!

0 Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Login