ratna_ho_ clutchbagsasha_by tysonernste_Tabichoice

Ratna Ho en Studio Mulder zijn samen één!

Interview met Ratna Ho & Pascal Mulder

Ik kwam ze tegen op de Modefabriek. Mijn oog viel meteen op de tassen van Ratna Ho. Ze vielen op door het materiaal. Ik kwam in gesprek met Ratna. Ze legde mij in geuren en kleuren uit over het concept van de tassen, het materiaal en over haar label. Te kort om op de Modefabriek te bespreken. We maakten daarom een afspraak voor een interview. Ja, want dit label wil ik niet ongemerkt aan jullie voorbij laten gaan!  Ik weet zeker dat jullie, na het lezen van dit interview, helemaal blij (lees: hebberig) worden van de tassen van Ratna Ho en Studio Mulder.

Over Ratna Ho & Studio Mulder

En voilà, twee maanden later heb ik Ratna en ook haar partner, Pascal Mulder, gesproken. Ratna en Pascal hebben samen de labels: Ratna Ho en Studio Mulder. Een samenwerking waar het enthousiasme, de creativiteit, maar het allerbelangrijkste de liefde (en daarmee ook de passie) ervan af straalt! Niet alleen zakelijk staan ze samen sterk, maar ook privé. Van oorsprong staat Studio Mulder bekend om de Keramische collecties en is eigenlijk sinds oktober 2014 de markt opgegaan als tassen label  en het label Ratna Ho mogen we sinds 2009 bewonderen.

studio mulder - weekendbag jof_Tabchoice

Weekendtas van Studio Mulder. fotograaf: Tyson Ernste

De samenwerking begint met een liefdesverhaal. Vertel…

Ratna vertelt: “Ik had les modetekenen en Pascal was model. Voor de duidelijkheid: met kleren aan. Hij stond op de tafel en we moesten hem natekenen. Ik was te laat. Pascal stond daar en toen was het eigenlijk liefde op het eerste gezicht.” Pascal vertelt: “Het heeft wel even geduurd voordat we elkaar echt gevonden hadden. Ik studeerde product design en we studeerden in een vrij groot gebouw. Je komt elkaar dan af en toe tegen en op een gegeven moment konden we niet meer om elkaar heen en onze relatie was niet lang daarna een feit.” Ratna: “Gedurende onze studies hielpen we elkaar en zodoende zijn we tot op heden gaan samenwerken en is zo onze samenwerking ontstaan.”

Jullie tassen zijn herkenbaar door het materiaal: zeildoek, folies en technisch textiel. Waarom dit materiaal?

Pascal: “We stuitten op dit materiaal doordat we voor onze show in  januari 2014, tijdens Fashion Week, bijzondere materiaal zochten. De show was een initiatief vanuit Ratna Ho. Uiteindelijk kwamen we terecht bij een zeilmakerij, Buitink Technology. Buitink Technology stelde materiaal beschikbaar waarvan wij de tassen maakten. Ze hebben ontzettend veel keuze aan zeil die heel goed bij Ratna Ho past. Nu we ons ook met Studio Mulder richten op tassen, gebruiken we ook dit materiaal voor de tassen van Studio Mulder. Voor de tassen van Ratna Ho gebruiken we wat eigenzinnigere zeil. Onze showroom is ook gevestigd op het terrein van Buitink Technology en werken we nauw samen. We hebben gekozen voor dit materiaal omdat het hoogwaardige kwalitatief is, sterk, duurzaam en apart.”

Wat maakt jullie tassen bijzonder?

Ratna: “Onze tassen zijn bijzonder omdat het een product is dat in Nederland is vervaardigd door technieken die niet gebruikelijk is voor het realiseren van tassen. Wij gebruiken technieken die heel normaal zijn in de tenten industrie en nog niet toegankelijk is in de modewereld. De combinatie van techniek en materiaal maakt de tassen van zowel Ratna Ho en Studio Mulder bijzonder.”

Waarom twee labels?

Pascal: ” We hebben bewust een onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen. Ratna Ho is meer gericht op vrouwen en Studio Mulder op mannen. Mannen kopen toch heel anders dan vrouwen. Mannen zien iets, vinden het leuk en nemen het gelijk mee. Vrouwen doen er niet iets langer over. Daar komt bij dat Ratna Ho een mooiere naam is voor vrouwen. Klinkt niet echt stoer bij mannen. We vinden het heel leuk om te ontwerpen en erg prettig om voor twee groepen te kunnen ontwerpen.”

Wat is het meest essentiële verschil tussen beide labels

Pascal: “Studio Mulder is een meer Hollands karakter. De tassen van Studio Mulder zijn klassiek, minimalistisch en door de eenvoud mannelijk. Ondanks dat de tassen mannelijk oogt, zijn de tassen ook erg mooi voor vrouwen. De tassen vallen juist door deze eenvoud op.  De tassen van Ratna Ho zijn gericht op vrouwen en meer uitgesproken. Of je vindt het heel mooi of totaal niks.”

Ratna Ho in vijf woorden

ratna_ho_handbag_Tabichoice

Ratna Ho in vijf woorden: stoer, sportief, humor, uitgesproken en sexy. fotograaf: Tyson Ernste

 

Studio Mulder in vijf woorden

studio mulder_briefcase robin_Tabichoice

Studio Mulder in vijf woorden: Stoer, sportief, functioneel, serieus en minimalistisch. fotograaf: Tyson Ernste

Waar halen jullie inspiratie uit?

Ratna & Pascal: “Wij zoeken de uitdaging om juist van iets fouts, iets origineels te maken. Alles wat ‘clasht’ willen we juist bij elkaar brengen tot één product die in harmonie is. Hieruit komen vaak verrassende resultaten uit voort.”

Hoe ziet jullie toekomst eruit?

“We willen graag nog een show waarin we ons totaal concept laten zien. Een collectie die toegankelijk is voor iedereen. Verder zullen we onze collectie constant vernieuwen. Dit kan zijn met nieuw materiaal, met nieuwe technieken of met nieuwe modellen.”

studiomulder.com

ratnaho.com

Tabichoice plaatst elke maand een interview. Interview met een designer van een tassenlabel of designers die tassen in de collectie hebben. Het is altijd leuk om te weten wie de persoon achter de tas is en het verhaal erachter te weten. Ken jij of heb jij een tassenlabel of tassen in de collectie? Laat het dan weten! Ik kom graag met je in contact.

Ook leuk om te lezen:

Share this Post!

0 Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Login