Baggin_You_Tabichoice_Header

Nederlands met een Marokkaanse touch

Interview met Abdel | Baggin’ You

Met Baggin’ You willen ze de markt veroveren. Met dit label ondersteunen ze de kleine leerambacht in Fez (Marokko). Dit doen ze door niet mee te gaan met de massaproductie, maar juist te kiezen voor de historische leder- en handambacht. Daarnaast vinden ze het belangrijk om efficiënt en duurzaam te produceren door onder andere kritisch te zijn op afval. Mooie uitgangspunten voor een mooi label.

Hassan en Abdel zijn de mensen achter Baggin’ You. Ik heb Abdel mogen interviewen en hem het hemd van het lijf gevraagd.

Vertel eens, wat is jouw rol bij Baggin’ You…

“Ik spot trends en ik maak de vertaalslag naar onze producten en tassen. In principe ben ik nauw betrokken bij het creatief proces van begin tot eind.”

Hoe komt een creatief proces tot stand?

“We ontwerpen de tassen niet zelf, wel hebben wij bepaalde ideeën en laten we ons vaak inspireren door mensen in onze
omgeving. We hebben een designer die onze ideeën vertaalt naar een ontwerp en daarnaast hebben de ambachtsfamilies in Fez ook vele prachtige ontwerpen die ons inspireren. Wij proberen daarbij echt naar de Nederlandse consument te kijken en dit te combineren met een Marokkaans tintje. Ons uitgangspunt is dat we altijd een mix proberen te maken van Nederlands design en Marokkaanse ambacht.”

Baggin_You_Tabichoice

Waarom tassen

“Het gaat ons niet enkel om de tassen, maar juist om onze passie voor de ambacht en dan met name de producten die handgemaakt zijn.  Fez is voor ons een plek waar de ambacht tot zijn recht komt en duidelijk aanwezig is. Alles wordt met de hand gemaakt en er wordt kritisch gekeken naar het resultaat. Het resultaat zier er daardoor zeer kwalitatief uit. De producten zijn professioneel met de hand gemaakt en dat vonden wij bijzonder. We hebben juist gekozen voor een tassen label, omdat het een belangrijke accessoire is in het dagelijks leven van met name vrouwen, maar ook steeds meer voor mannen. Daarnaast geeft het ons de ruimte om van hieruit uit te breiden naar andere leder accessoires zoals portemonnees en clutches.”

Waarom Baggin’ You

Bij het uitwerken van ons idee, hadden we nog geen naam voor onze label. Via Facebook hebben we dan ook een “win actie” in het leven geroepen. Verzin een unieke naam voor ons Label en win de allereerste tas van merk……!! En ere wie ere toekomt Baggin’ You werd uiteindelijk gekozen (verzonnen door: Milou Nibbeling). Wij hebben voor Baggin’ You gekozen om verschillende redenen. Ons hoofdproduct  “bag” komt er duidelijk in terug, de consument komt er in terug “you” en al met al vonden we het Baggin’ om een tas wel een “funny” element!  “Hopelijk blijft het bij iedereen lekker lang hangen”..

Waarom duurzaamheid

“We willen de klant een product geven waar duurzaamheid voorop staat. Een product die ambachtelijk gecreëerd is en kwaliteit uitstraalt. Eentje die jarenlang meegaat. We leven in een wereld waarvan bijna wordt verwacht dat de consument steeds meer en meer moet consumeren. Hierdoor ontstaat er afval. Ik vind het onze maatschappelijke verantwoording
om hier beter over na te denken en duurzaam om te gaan met de materialen waar we over beschikken.”

Baggin’ You in vijf woorden…

Duurzaam, eerlijk, modieus, handgemaakt en 100% echt leer. Baggin'You Tabichoice

En de toekomst?

“We gaan dit jaar een nieuwe collectie op de markt brengen waaronder een zakelijke collectie. In deze collectie worden ook tassen voor mannen ontworpen. We komen met volledig nieuwe ontwerpen die in de tijd van nu passen.”

Ook nieuwsgierig geworden naar de tassen van dit label? Kijk snel: www.bagginyou.com

Tabichoice plaatst elke maand een interview. Interview met een designer van een tassenlabel of designers die tassen in de collectie hebben. Het is altijd leuk om te weten wie de persoon achter de tas is en het verhaal erachter te weten. Ken jij of heb jij een tassenlabel of tassen in de collectie? Laat het dan weten! Ik kom graag met je in contact.

Ook leuk om te lezen:

Shopper jij mee?

Gastblog: Personal Too met Mulberry

Share this Post!

0 Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Login