Philolab_Bag_Jellie_Tiemersma_Tabichoice

Pas op: het werkt verslavend!

Liefde voor altijd…

Je kunt aan veel dingen verslaafd zijn. Ik ben verslaafd aan tassen. Ik weet niet meer exact wanneer deze ‘addiction’ is begonnen. Is echt way back! Wat ik wel weet is dat ik bij mijn keuze voor een tas als eerste keek naar de kleur, daarna de plaats of winkel waar ik ‘m gekocht had en vervolgens of de tas wel bij mijn outfit paste. De financiële investering was over het algemeen te overzien. Af en toe liep het uit de hand. Dan kocht ik drie tassen tijdens één vakantie. Veel van die tassen heb ik bijna niet gebruikt. Het ging om het bezit en de herinnering aan de plaats waar ik ‘m gekocht had. En dan denk ik nog niet eens aan al die tassen die ik heb gekocht voor een speciale gelegenheid.

Mijn eerste tas

Mijn allereerste betrouwbare tassen herinnering is verbonden aan een knalblauwe schooltas. Alle brugpiepers hadden een poepbruine tas. Ik niet! Ik had een blauwe. Het voordeel is dat ik ‘m altijd snel kon terugvinden in de chaos van tassen in een kleedkamer. Onder andere na het gymmen of bij een bezoek aan de overdagdisco’s (ken jij ze nog?) die tijdens mijn schooltijd in opkomst waren. In principe waren deze disco’s de voorlopers van de coffeeshops.

Naarmate ik ouder werd, kreeg de tas een andere status. Het werd een statement piece. Je tas onderscheidt je van anderen. Op kantoor, op straat, onderweg, bij vriendinnen en natuurlijk is de tas dé ideale reisgenoot voor alle spullen die je meent mee te moeten nemen: de 4 lippenstiften, de 3 pennen, de tissues, het flesje water en al die andere onzinnigheden die je ook al bijna niet gebruikt maar stel je voor dat…  Met als gevolg dat ze dus ze iedere dag trouw met mij mee gaan.

Design

Op een gegeven moment ontdekte ik de designer tas. De designer tas? Ja! Ieder zichzelf respecterend modelabel heeft een tassenlijn en daarnaast zijn er talloze exclusieve tassenlabels ontworpen door designers die nog erger verslaafd aan tassen zijn dan ik.

Begin januari 2012 kocht ik mijn eerste Mulberry tas. Als teken van mijn pas verworven zelfstandig ondernemerschap. Ik ben nog steeds erg trots op deze aankoop. Vorig jaar werd ik opnieuw verliefd. Dit keer op de tas die ik van mijn geliefde heb gekregen. In de kleur van mijn bedrijfslogo. Sindsdien kreeg ik steeds meer kijk op De Tas. Er werd ernstig gesaneerd in de collectie.

Mijn eisenpakket werd steeds duidelijker. Omdat ik veel onderweg  ben, moet de tas van het moment genoeg ruimte bieden voor een lange werkdag waarbij iPads, vergaderstukken  en smartphones onmisbaar zijn. En ik word alleen maar kritischer. Het gaat om kwaliteit, of de tas mooi gemaakt is, het stiksel, de kwaliteit van het leer, of er liefde in de tas zit en ga zo maar door. Er hoeft natuurlijk niet altijd een label van een designer op te staan. En soms mag je de waarheid wel een beetje geweld aan doen. Daarom ben ik deze zomer heel erg gelukkig met mijn geweldige nieuwe donkerblauwe tas uit Turkije.

Niet alles lijkt zoals het is

Tabichoice_Jellie_Tiemersma_Detasvan

Een donkerblauwe tas uit Turkije? Klinkt als….. En ja dat klopt! Als je goed kijkt, is het net niet helemaal dat o zo bekende Italiaanse merk. Maar ik durf er om te verwedden dat jij het niet door hebt als je de nieuw verworven schat aan mijn arm ziet hangen. Het zachtste kalfsleer, het glanzende plaatwerk van messing, de nieuwste kleur van het seizoen, het minutieuze stiksel en prachtige binnenwerk. Ik werd weer eens verliefd op een tas. En het is een blijvertje! Maar over een paar maanden word ik weer verliefd! Ik weet het zeker.

Kortom, deze liefde is een levenslange verslaving.

Jellie Tiemersma

Over Jellie Tiemersma:

Jellie Tiemersma is een energieke en veelzijdige dame. Ze runt al enige tijd haar eigen bedrijf: Personal Too , is daarnaast druk met andere leuke projecten en heeft ze een enorme passie voor tassen.

Personal_Too_Jellie_Tiemersma_Tabichoice

Illustratie in de header is van Maaike van Zuilen. Ook te volgen op Twitter: @philogirl

Over Gastblog: Inspireren doe je door te delen. Inspireer anderen en vertel je verhaal door een gastblog (of meerdere) te schrijven. Alles is mogelijk. Natuurlijk wel eentje waarin de tas ook een rol speelt. Doen? Natuurlijk! Laat het weten via het contactformulier. Ik kijk er naar uit! 

Andere blogs van Jellie Tiemersma:

Personal Too met Mulberry

Share this Post!

0 Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Login