Tabichoice_Phine_Brouwer_872x469

Zoektocht naar de perfecte tas

Zoek en Gij zult vinden

Gastblog van Phine Brouwer

Ik wil een nieuwe tas, maar ik heb een mooie tas. En toch wil ik een nieuwe tas. Een andere, niet per se mooier of beter maar gewoon een andere. Herkenbaar?

De tas die ik nu heb is geweldig, maar toch iets te groot en onhandig. Mijn man is het natuurlijk niet eens met mij, maar ach, ik ben het ook wel eens niet eens met hem. Hij zegt: “Je hebt een prima tas, waarom dan een nieuwe?” Ik op mijn beurt: “Ja, klopt, maar soms wil je gewoon een nieuwe tas toch?” Een never ending story…

Waar te beginnen

Welke kleur? Welke vorm? Waar ga ik de tas voor gebruiken? Hoe duur mag die zijn? Waar ga ik die tas vinden? Zo veel vragen, dat ik er maar eens uitgebreid de tijd voor ga nemen. En misschien helpt het als ik het een en andere op papier zet.

Mijn wensen

– Mooi en hip.

– Nuttig en groot.

– Wil deze keer de tas niet alleen om mijn schouder dragen, maar ook eentje die makkelijk mee te nemen is op de fiets. Maar wel eentje die er niet suf uitziet.

– De tas moet te sluiten zijn met een rits, want ik neem altijd veel te veel spullen mee. Om je een beeld te geven: wanneer de tas omvalt in de auto, ben ik een half uur bezig om al het troep weer te vinden en er in te gooien.

– De tas moet mooi zijn in de winter en eigelijk ook in de zomer. Of nou ja misschien ook niet, want anders heb ik geen excuus voor een zomertas.

– Liefst een tas van leer en hij mag er niet te nieuw uit zien.

Ik kan uren door gaan met mijn lijstje. Ik weet eigelijk wel hoe mijn nieuwe tas er uitziet, maar waarom kan ik die tas dan niet meteen vinden? Moeten we een bepaalde ‘feeling’ hebben met een tas? Gaat het met tassen precies zoals bij het vinden van schoenen? Soms pas je een paar schoenen die er fantastisch uit zien maar voor geen meter zitten. Ik heb een kast vol met pumps. De een nog mooier en hipper dan de andere. En toch loop ik meestal op mijn afgetrapte laarzen. Gewoon omdat ze lekker zitten en eigelijk nog best kunnen. Vaak ben ik ‘dé tas’ al tegengekomen, maar heb ik het nooit gekocht. Geen idee waarom niet. Waarschijnlijk een combinatie van geen tijd, geen geld, vond het niet nodig of één of andere vage reden.

Tas in New York

Ik ben ook wel eens terug geweest voor een tas, zoals laatst in New York. Daar heb ik drie jaar geleden een mooie tas gezien. Toen ik er was moest ik natuurlijk terug naar die ene winkel om te kijken of de tas er nog was. Natuurlijk was die er niet meer. Ik had beter moeten weten en destijds meteen die tas moeten kopen. Zoooo dom! Ik heb er van geleerd. Als ik nu een tas zie die ik echt wil hebben zal ik niet twijfelen….denk ik.

Gelukkig is er Tabichoice, via de site kan ik veel lezen over tassen en ervaringen van andere. Hier kan ik tips and tricks lezen over tassen en als ik het echt niet weet in mijn zoektocht, dan bel ik Tabitha, ga ik langs en praten we over tassen. Geweldig!!!

Over Phine:

Phine is moeder van drie kinderen, is sociaal zeer actief en staat open voor nieuwe dingen.

Ook leuk om te lezen:

De tas van Phine Brouwer… toen met haar favoriete tas.

Share this Post!

0 Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Login