Berlijn_Tabichoice_vriendinnen_header

Shoppen in Berlijn?

Het plan leek in september vorig jaar nog zo briljant: shoppen in Berlijn!  Zo gezegd, zo gedaan. Vliegtickets en het hotel waren in korte tijd geboekt. Nu konden we niet meer terug.

Vanaf oktober tot en met eind januari moest ik (en mijn vriendinnen ook) mij inhouden om niet te gaan shoppen. Dit was makkelijker gezegd dan gedaan. Al die leuke jasjes, schoenen, broeken en andere mooie aanbiedingen gingen aan mij voorbij, want ik ging immers naar Berlijn om te shoppen. Na lang wachten was het dan zover. We hadden elk een handbagage koffer mee en daarnaast nog twee grote koffers waarin 2x 20 kg in mocht. De grote koffers waren praktisch leeg met de bedoeling om deze te gaan vullen in Berlijn. Je begrijpt het al: we hadden hele hoge verwachtingen van het shoppen in Berlijn.

We verbleven in een prachtig en centraal gelegen hotel aan de Friedrichstraße in de wijk Mitte. Na een onrustig nachtje slapen, mochten we dan eindelijk los gaan: SHOPPEN! We zijn begonnen in KaDeWe. Het was sales: 70% korting!!! En ook mijn langverwachte Louboutins waren daar. Zonder korting weliswaar, maar goed ik kon ze nu dan eindelijk kopen. Alleen… ze vielen tegen. Ik heb ze gepast, ik heb getwijfeld en uiteindelijk toch besloten om ze niet te kopen. Ze zaten niet lekker. Maarrrr we hebben wel andere prachtige pumps gekocht. Dat ons bezoek aan KaDeWe het hoogtepunt voor ons zou zijn wat shoppen betreft, wisten we niet. Om een lang verhaal kort te maken: het shoppen in Berlijn viel erg tegen, maar dat heeft de pret niet gedrukt.

Louboutin_Berlijn_Tabichoice

Ons doel hebben we niet bereikt, maar wat hebben we ontzettend veel geld uitgegeven aan the underground clubs, fantastisch eten, smaakvolle cocktails en oh ja niet te vergeten de vele taxi ritjes omdat we te lui waren om te lopen. We hebben onze ogen uitgekeken naar de mooie mensen en bijzonderheden in het nachtleven van Berlijn. Maar het allerbelangrijkste we hebben enorm genoten van elkaars gezelschap en van Berlijn.

Shoppen in Berlijn? Doe maar niet. Genieten van de cultuur, het nachtleven en het eten? Ja, abslouut!

Volgende trip: NEW YORK!

Berlijn_Tabichoice

Een aantal tips:

Eten doe je bij Monsieur Vuong,  culinaire genieten kan bij The Grand, genieten van cocktails en mooie mensen doe je bij Bar Tausend en goed overnachten kan in Hotel Eurostars.

Share this Post!

0 Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Login