PU-Leder_header

Wat is PU-leder

PU-leder

Het is mogelijk dat je op zoek bent naar een tas gemaakt van leer, eentje vindt en dan ziet: gemaakt van PU-leder. Het materiaal lijkt heel erg veel op leer, maar het heeft niet de geur van leer. Maar wat is PU-leder eigenlijk en is dat dan ook echt leer?

PU is een afkorting van PolyUrethaan. Het is imitatieleer dat bijna niet van echt te onderscheiden is. Het is daarom niet raar dat het verwarrend is om te bepalen of de tas gemaakt is van echt leer. Een tas gemaakt van PU-leder komt veel voor. In dit materiaal is een leernerf verwerkt. Het is bijna niet van echt te onderscheiden. PU-leder is een synthetische samenstelling en dit materiaal bevat 100% geen dierlijke stoffen.

Waarom PU-Leder?

  • PU-leder is  sterk
  • PU-leder kan in sommige gevallen mooier zijn dan 100% rundleder soorten in de minder kwalitatieve categorie. .
  • PU-leder is kleurvast, heeft geen littekens of brandmerktekens. Alle tassen gemaakt van dit materiaal zijn qua uiterlijk gelijk.
  • PU-leder is eenvoudig te onderhouden en daardoor ook makkelijk schoon te maken. Je hoeft niet bang te zijn voor kringen na bijvoorbeeld een flinke regenbui.
  • PU-leder is betaalbaar materiaal, waardoor de prijs van een tas in een aantrekkelijke segment gecategoriseerd kan worden.

Onderhoud

Tassen die gemaakt zijn van PU-leder zijn vrij eenvoudig te onderhouden. Het is raadzaam om je tas te reinigen met een vochtige (microvezel)doek. Hardnekkige vlekken kan je verwijderen met een vochtige doek samen met groene zeep. Denk er wel om dat je het goed naspoelt met lauw water.

Share this Post!

0 Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Login